Elérhetőségek

New Life iroda Tatabánya

Párkapcsolati tanácsadó és Internetes társkereső oktatási iroda

A coaching célja

A coaching célja elsősorban az, hogy a párkapcsolati nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek az alkalmazott technikával a jövőben, elméletben és gyakorlatban is megvalósítható a megoldások megtalálásával a saját képességeik felszínre hozatalával, új szemléletvéltással érjenek célba. Megkeressük a probléma okait, a tényállás alapján kidolgozzuk a tervet és arra inspirállak majd, hogy kitartóan végigmenjél a megoldáshoz vezető úton.

A saját boldogságunk a tudatosságon alapul és nem a szerencsénken múlik.

A coach elsődleges feladata, hogy irányt mutasson a kliensnek, ami jövőkép nélkül nem lehetséges. A coach előre látása eléggé nehéz hiszen még a jelenlegi helyzet megértése is nehézkes. A beszélgetések alatt érthető jövőképet mutatva, tettekre sarkalva igyekszünk meglátni a lehetőségeket ott, ahol kihívásokat látunk.

A coach professzionális támogatást nyújt: kizárólagos figyelmével, szakszerű kérdezéstechnikával, a válaszok olyanfajta visszatükrözésével és újrafogalmazásával, ami új aspektusok feltárulását eredményezheti. Követi a változásokat és a folyamat során azt tartja szem előtt, hogy kihozd magadból a maximumot, közelebb kerülj a vágyott célhoz és elérd azt .Stratégiát készítünk melyhez elsődlegesen átfogó és mély helyzetismeret szükséges. A teendőket csak ezáltal lehet meghatározni, amelyekkel beteljesíthető a jövőkép. Konkrét megfigyelésekre és ezek eredményeire van szükség ahhoz, hogy a coach megfontoltan használja fel az erőforrásait.

A legjobb baráttal folytatott mély beszélgetés nagyszerű, felszabadító, és motiváló lehet, van áramlása, spontaneitása és a közös kapcsolatot is erősíti. A coach nem ezt helyettesíti.
Jól körülhatárolható életterületeken hatékonyan segít a fejlődésben az irányított és szakszerű folyamatban. A coach éppen azért tud jól rálátni az általad vázolt helyzetre, mert idegen, mert nem kötik érzelmi szálak és személyes tapasztalatok hozzád.

A coach karakterének, tapasztalatának és éleslátásának lényege adja azokat az elveket, amelyekkel sikeresen be lehet fejezni egy folyamatot, elégedett és kiegyensúlyozott kliens, boldog párkapcsolat az eredmény. Egy karakteres tanácsadóban meg lehet bízni, mert az egyéni vagy a párkapcsolatban élők tagjai biztosak lehetnek abban, hogy a coach csak az Ő érdekeit tartja majd a legfontosabbnak!
A titoktartási kötelezettsége és a bizalom adhatja meg a kapcsolatuk összetartó erejét. A bizalom alapját pedig a diszkréció jelenti.

Elfelejtettük, hogy egy kapcsolat addig marad kapcsolat míg teszünk érte.

A mai rohanó világban már egyre nehezebb fenntartani egy jól működő párkapcsolatot. Az információs lehetőségek sokasága, a technológia fejlettsége, a telefonok, internet, a Facebook és más közösségi oldalak megjelenése betolakodott a magánéletünkbe, a párkapcsolatunkba és a mindennapjainkba.
A világ felgyorsult, kimaradnak és elmaradnak belőle az érzések, mindig jobbnak és jobbnak kell lennünk, nem lehet követni sem a változásokat, sem egymást.
Érezhető egymás között az eltávolodás, gyakoriak a konfliktusok, ingerültebbek vagyunk és nem értjük, mi történik velünk, mi változott meg, hol rontottuk el, hogy jutottunk el idáig!?

A párok kommunikációjában hiányosak az érzelmi kifejezések, ellaposodik a kapcsolatuk és érzelmileg eltávolodnak egymástól. Nem beszélgetnek egymással, az internet fontosabb lett az emberi kapcsolatoknál. Nagyon sok dologgal foglalkozunk napi szinten és figyelmen kívül hagyjuk érzéseinket, vágyainkat. Egyre jobban törekszünk a még többre, a még jobbra, semmi sem elég és jó nekünk.
Az életvitelünk megváltozott és a szemléletmódunk is más mint korábban.

Elvárjuk a másiktól, hogy figyeljen ránk, hogy több törődést kapjunk, de a kapcsolat működésében nem veszünk részt aktívan. Nem vagyunk hajlandóak minőségi időt és energiát beletenni a párkapcsolatunkba, inkább kizsákmányoljuk azt, kevés energiával sokkal többet várunk vissza és ha kevesebbet kapunk az elvártnál, megmutatjuk van más, van jobb, ami elromlik az nem működik, a régi könnyedén lecserélhető az újra és sorolhatnám...többé nincs szükségünk egymásra, így a párkapcsolatunk megtartó ereje gyengül az elköteleződésünk veszélybe kerül. A megcsalás lehetősége egyszerűbbé vált, könnyebben megy az internet lehetőségével a kommunikáció, a skyp, a videótelefonálás, a chat, az e-mail és még sorolhatnám.

A kapcsolat önmagától nem működik.

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolat arról szól, hogy tele van érzelmi töltéssel, fontos benne az együtt-egymással töltött idő, a felmerülő gondok és problémák megbeszélése az egyéni és a közös felelősség felvállalása.
Vágyni kell a kapcsolat megtartására, fenntartására, felismerni a konfliktushelyzeteket, azokat kiküszöbölni és megoldást találni rá, a saját céljainkat közös célokká formálni és előtérbe helyezni a másik igényeit.

« Vissza az előző oldalra