Elérhetőségek

New Life iroda Tatabánya

Párkapcsolati tanácsadó és Internetes társkereső oktatási iroda

A coaching mint folyamat 

A párkapcsolati tanácsadás során az emberi értékek és a jövőképek tisztázásara kerülnek a célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. A coach segít tisztázni a párkapcsolatban és a magánéletben, hogy a kliens mit akar az élettől, mit vár a párjától-párkapcsolatától, milyen a jövőképe. Motiváló, irányított beszélgetés lesz, amely segít a konkrét cél(ok) elérésében.

Feltárásra kerül a kliens jelenlegi helyzete, önmagáról és a lehetőségeiről összképet alkotunk, hogy tisztább, világosabb és részletgazdagabb legyen. Nagy erénye a gyakorlatiasságban rejlik, a problémák helyett a lehetséges megoldásokra fókuszálunk és a hatékony, cselekvésorientált, tudatos szemléletmódra. 

A párkapcsolati problémák és konfliktusok megoldása, egymás tiszteletben tartása, mind két fél elégedettsége, elősegíti a boldogságukat a magánéletükben és a családi életükben. Sokat beszélgetünk olyan élethelyzetekről melyekben megtanuljuk a hibákat, a nézeteltéréseket kezelni, újjáépítve a partnerek közti bizalmat, a kölcsönös megbecsülést, és olyan kommunikációt kettejük között, mely lehetővé teszi a szeretetet, az önzetlenséget, a megbecsülést, a bizalmat és egymás támogatását a mindennapjaikban.

A jövőt fel kell mérni, meg kell ítélni az alakulását, ez azonban kockázatos, hiszen ha bármi másképp történik, komoly következményekkel kell szembenéznünk. Mindenkinek vannak kétségei, egy sikeres és tapasztalt coachnak azonban le kell győznie ezeket a kétségeket, és sikerre kell felkészítenie kliensét és annak párkapcsolatát.

Tudni kell, semmi sincs ingyen! Kockázat nélkül nincs siker, és bátorság kell ahhoz, hogy egy folyton változó világban cselekedni merjünk.

A folyton változó, kiszámíthatatlan és többértelmű környezetben a külső és belső tényezők diktálják az eredményeket. A jövőt nem tudjuk megjósolni, de meg tudjuk közösen alkotni azt és ehhez arra van szükség, hogy eltökélten és komoly energiák befektetésével a fókuszterületeinkre összpontosítsunk.
Nyomon követjük a változásokat, tervezéssel kell reagálni a történésekre. Kapcsolatban állunk egymással egy olyan világban, ahol az instabilitás vált a normává.

A dolgok folyamatosan és gyorsan változnak, bizonytalanná téve a jövő alakulását. Kiszámíthatatlan, hogy milyen összefüggések milyen következményekhez vezetnek és ugyanazok az információk, adatok egymásnak ellentmondó jelentéseket is hordozhatnak.

Beszélgetünk a múltról és a jelenről de a jövőbeli vágyott célok elérésére koncentrálunk. Abban segítünk, hogy rálátásod legyen a kapcsolatod jelenlegi és jövőbeni alakulására, hogy meglásd a fától az erdőt és új nézetből értelmezd azokat a dolgokat amik foglalkoztatnak téged.

Az állharmóniában élés és következményei jóvátehetetlen kárt okozhatnak a kapcsolatunknak.

Az új tervek, a megszokottól jobb ötletek, késztetés érzését adják arra, hogy megújuljunk. Áttekintjük a lehetőségeidet a szóba jöhető megoldásokat annak előnyeivel és hátrányaival. Megbeszéljük, mit érünk el rövidtávon és mi lesz a hosszútávú befektetés.

Az önmegvalósítás nem luxus és kiváltság, hanem mindenki elérhető lehetősége.

Egy kiváló gondolat és egy tökéletes döntés, egy új lehetőség, másképp élni, jobban élni a magánéletünkben a mindennapokban!

Mindvégig kísérlek utadon, míg szükségesnek látod, hogy erősítselek, míg tovább nem tudsz lépni egy elakadásban, míg sikeresen nem kezeled a változásokat és míg meg nem hozod a számodra legjobb döntést!

« Vissza az előző oldalra